top of page

Op mijn kracht

Rond mijn dertigste had ik binnen mijn organisatie laten zien dat ik een goede projectmanager was. Er ontstonden twee ontwikkelpaden: manager of adviseur. De leiding besloot dat de functie van manager het beste bij mij paste. Maar van binnen voelde ik dat mijn hart lag in het adviseurschap, hoewel ik dat nog niet goed kon beredeneren. Op mijn kracht (waaronder ik in dit geval mijn ratio en ook een stuk ego versta) heb ik toen nog een paar jaar als manager gewerkt. Dat ging me redelijk goed af, maar het slurpte energie. Ik werd er van binnen onzeker van, simpelweg omdat ik niet in mijn kracht stond. Thuis was ik vaak moe, ongeduldig of gewoon niet helemaal aanwezig. 

 

In 2007 kregen we een mooie dochter, Lucie. Door de zwangerschap en de geboorte kwam ik dicht bij mijn gevoel terecht. Een kind krijgen had op mij die uitwerking. Na deze ervaring veranderde er ook veel in mijn werkende leven. Ik begon me steeds sterker af te vragen wat ik nu echt wilde en vroeg via mijn werkgever een coachtraject aan. Na een aantal gesprekken was het voor mij duidelijk: ik wilde me verder ontwikkelen als adviseur. En op de langere termijn wilde ik mezelf ontwikkelen tot coach. Toen ik dat helder voor ogen had ben ik, bewust en onbewust, stappen gaan zetten die hieraan bijdroegen. Het werd voor mijn omgeving duidelijker wie ik was en waar mijn ambitie lag. Niet veel later switchte ik intern naar een afdeling waar ik alle ruimte kreeg om mezelf als adviseur en coach verder te ontwikkelen. Bij de Coaching Academy International volgde ik ondertussen een intensieve en zeer verrijkende opleiding, waarvoor ik in 2013 een door Nobco geaccrediteerd diploma ontving. Een deel van mijn droom was bereikt. 

 

In mijn kracht

Al vaker voelde ik het verlangen om het kwantitatieve onderzoek vaarwel te zeggen. Door een samenloop van gebeurtenissen (die geen toeval waren!) had ik in april 2014 de moed om de stap daadwerkelijk te zetten. Het was zoals dat heet het momentum. Sinds juni 2014 ben ik mij volledig op mijn nieuwe vak als coach en adviseur gaan richten. Ik voelde een enorme kracht in mezelf vrijkomen: Ik had de regie over mijn werkende leven genomen en was vrij! Daarmee zeg ik niet dat de keuze makkelijk was. Ik heb heel wat moeten inleveren, zoals een vast inkomen, de gezelligheid van mijn directe collega's, structuur in mijn dagen. Het is spannend en niet altijd leuk om mijn hart te volgen. Maar ik geloof erin dat dit, en alleen dit, me zal leiden naar mezelf en het leven dat ik oprecht wil leven. En precies dat is wat ik ook jou toewens.

 

bottom of page